Or read in: Engels

Daimler. Double Six. VandenPlas. Origineel Nederlands. Regent Grey lakwerk, Savile Grey leder; een geweldige combinatie!

Een goede Series 3 Jaguar, laat staan een Daimler, is tegenwoordig moeilijk te vinden. Verbaasd was ik toen de vorige eigenaar met de Double Six langs reed, want de goede staat valt direct op, dat zie je in een oogopslag. Strak plaatwerk, Blinkende lak, een op het oog juiste stand van de koets op het onderstel. Klinkt overdreven, maar let er maar eens op en je zult het ook zien.

Wat is het een heerlijke vertoning, deze 5.3 V12 in Regent Grey. Bekijk alleen al eens de gerenoveerde Kent velgen; compleet in nieuwstaat, prachtig afgewerkt.

Dat er goed en zuinig met de Double Six is omgesprongen merk je aan alles. Geen missende details, geen opvallende gebreken. Alles gewoon zoals het hoort. De Savile Grey lederen bekleding in bijzonder nette staat. Een perfect koelende airconditioning, een mooi en soepel lopende 5.3 V12. Zo zien we dat graag. Overigens, de airconditioning is reeds gemodificeerd en dus gevuld met het modernere R134a gas, een groot pluspunt aangezien het oudere gas niet meer te krijgen is.

Wellicht nog belangrijker is de staat van de Series 3 wanneer we kijken naar roest. Geen roest zichtbaar op spatschermen, dorpels of aan de onderzijde. Ook het plaatwerk onder de achterruit is vrij van roest. Uitsluitend op het frame rondom de voorruit zijn wat onvolkomenheden zichtbaar, gelukkig al goed aangepakt en beschermd.

Vergis je niet; inmiddels hebben we het over echte klassiekers, oldtimers. Een auto van bijna 40 jaar oud in deze staat is niet vanzelfsprekend. Hoewel misschien wel elke Series 3 XJ er op de foto goed uit kan zien, zijn de verschillen enorm.

Deze verschillen worden gemaakt door de berijder en diens keuze van garagist. Een specialist kent de zwakke punten van de klassieker en speelt hier perfect op in. Zo ook als het gaat om deze Daimler; onde randere gerenommeerd specialist Stenger Jaguar heeft de Daimler voorheen onder zijn hoede gehad. Werp een blik op de motorruimte en je ziet dit specialisme direct. Zelfs de brandstofleidingen boven op het blok zijn preventief vernieuwd, gezien de leeftijd werden deze poreus.  Geen vreemde olie lekkages, geen lekke pakkingen en geen inferieure reparaties op te merken, zo hoort het!

Aanvullend is er afgelopen week onderhoud uitgevoerd, er zijn geen vreemde zaken opgemerkt. De hemelbekleding is in het verleden al eens gerenoveerd, het resultaat is erg goed.

Zo’n Daimler doe je toch niet zomaar weg, hoor ik je denken. De vorige eigenaar deelde die mening, maar bij het zien van onze S-Type 3.8 Saloon uit 1965 moest er wat plaats gemaakt worden in de stalling, de Daimler werd dus ingeruild.

Vooruit, er moet toch iets op te merken zijn, zou je zeggen? Natuurlijk zijn er wat kleine zaken te vermelden. Momenteel de cruise control niet en zoals aangegeven is er wat reeds bijgewerkte roestvorming bij de voorruit zichtbaar, slechts zeer minimaal. Na 30 jaar zijn de mindere punten van deze Double Six, wat rest is puur genieten!

Let overigens niet op de onvolkomenheid in het houten paneel rondom de schakelcoulisse, dit paneel is inmiddels vervangen voor een ‘New old stock’ exemplaar, perfect matchend.

Voor Nederlandse liefhebbers is goed op te merken dat gezien het productiejaar van de Daimler deze in de zogenaamde overgangsregeling valt waarbij je de mogelijkheid om slechts €120,- per jaar aan wegenbelasting te betalen.

Er valt nog veel te zeggen over deze Daimler, maar een goed beeld krijg je natuurlijk pas wanneer je de auto bekijkt en rijdt. je bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Daimler Double Six?
VandenPlas uitvoering
Origineel Nederlands geleverd
Lage kilometerstand, NAP rapport
In bijzonder goede staat
Origineel en compleet
Volledig klaar voor dagelijks gebruik
Goede investering

Export.
Jaguar en Daimler liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vind daarom zijn weg naar onze buurlanden. Vanzelfsprekend verzorgen wij de volledige afhandeling voor u, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van een verzekering. We spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: NZ-74-KV
Oorsprong: NL
Registratie NL: 22-01-1986
Eerste registratie: 22-01-1986
Kilometerstand: 170.437km
APK vervaldatum: 22-05-2026
Cilinderinhoud: 5344cm3
Motortype: 12 cilinders in V opstelling
Vermogen: 217kW/296PK

Financieel.
Daimler Double Six VandenPlas 5.3 V12 HE – Regent Grey Metallic – 170491km – Y1986

Vaste prijs: €16.950,-  €14.950,- *
* 1 september gaan wij verhuizen. Klassiekers zijn tijdelijk afgeprijsd zodat meeverhuizen niet nodig is. Prijs na korting geldig tot 31 augustus 2024.
Margeregeling, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contactgegevens



Klaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!