Or read in: Engels

Steel Grey metallic & Coffee interieur, kan het nog beter?

Deze Sovereign in de schitterende kleur Steel Grey Metallic heeft het gewoon; Een in- en exterieur in goede staat, een goed onderhouden onderstel, werkelijk alles straalt kwaliteit uit. Voeg daarbij het uitgebreide onderhoud in het verleden en je hebt een zeer interessante X300. Absoluut de investering waard, daar bestaat geen twijfel over.

Het is je misschien opgevallen; een paar jaar geleden heb ik deze XJ binnen 3 uur verkocht aan Joop. Toen hij en zijn partner de Steel Grey X300 zagen, waren ze meteen verliefd! Een telefoontje volgde, de XJ werd afgeleverd. Na een aantal jaar is het tijd voor een nieuw hoofdstuk en hierdoor is deze unieke XJ6 weer verkrijgbaar.

Oorspronkelijk is de Sovereign nieuw geleverd in Nederland en heeft sindsdien slechts 192.470km gereden. Bijzonder, want gezien de hoge kwaliteit van de X300-serie hebben de meeste modellen een kilometerstand ver boven de tweeënhalf of zelfs driehonderdduizend kilometer.

De XJ heeft een niet veel voorkomende kleur; Steel Grey metallic. Het interieur is uitgevoerd in prachtig Coffee leer, met een mooie contrasterende bies. Mooi maar ook best uniek. Natuurlijk vind je wortelnotenhout in overvloed. Een prachtig houten stuur in topstaat en de houten pookknop maken het geheel compleet.

De motor is de betrouwbare 3239CC zes-in-lijn. De wegligging is bijzonder goed; geen vreemde geluiden of spelingen merkbaar. De airconditioning doet zijn werk, de verwarming functioneert naar behoren.

De automaat schakelt soepel en de vering voelt solide aan. Een ‘zingend’ differentieel is een bekende kwaal bij de X300 Jaguars en Daimlers. Het differentieel van deze Jaguar is stil, onhoorbaar.

Twee jaar geleden is er een uitgebreide renovatie van de cilinderkop uitgevoerd. De afgelopen twee jaar is de Jaguar bovendien onderhouden zoals het hoort, helemaal klaar voor een nieuwe enthousiaste eigenaar.

Voor zijn tijd vind je uiteraard veel luxe in de Jaguar. Deze is voorzien van een elektrisch bedienbaar en kantelbaar schuifdak, elektrisch bedienbare stoelen met geheugenfunctie voor de bestuurder, Climate Control en een Jaguar radio met cd-wisselaar. Minder voor de hand liggend zijn bijvoorbeeld het elektrisch in hoogte verstelbare stuur. Zelfs de hoofdsteunen zijn elektrisch verstelbaar.

Onder de achterruit is geen roest zichtbaar. Ook het chroomwerk aan beide bumpers, dat tegenwoordig schaars wordt, is in mooie staat. De originele Jaguar wielen zien er keurig uit en de Sovereign staat op vier goede kwaliteit Goodyear banden.

Een X300 wordt vaak gezien als Jaguars meest betrouwbare XJ. Door de relatief korte productieperiode wordt het model inmiddels ook schaars; een goed exemplaar is steeds moeilijker te vinden. Het spreekt voor zich dat een X300 in deze staat een goede investering is.

De Sovereign wordt geleverd met een gloednieuwe APK, geldig tot juni 2025. Uiteraard is de servicemap aanwezig, compleet met een volledig ingevuld onderhoudsboekje.

Is er werkelijk geen enkel minpuntje meer over? Oké, een paar puntjes: de digitale klok is niet leesbaar, een standaard kwaaltje. Uiteraard kunnen wij dit voor de kritische koper tegen meerprijs verhelpen. Dan zit er bij de achterbumper een klein plekje dat niet mooi opnieuw gespoten is. Het spuiten van de achterbumper zou dit verhelpen.

Er valt nog veel te vertellen over deze XJ, maar een goed beeld krijg je uiteraard pas als je de auto bekijkt en rijdt. U bent van harte welkom in Oirschot, de koffie staat klaar.

Waarom deze Jaguar?
Relatief lage kilometerstand
Zelfzame kleurencombinatie
Goede staat
Betrouwbare zescilinder
Goede investering

Export.
Jaguar- en Daimler-liefhebbers bevinden zich over de hele wereld. 50% van ons aanbod vindt dan ook zijn weg naar onze buurlanden. Uiteraard verzorgen wij voor u de volledige afwikkeling, van aankoopkeuring tot exportdocumenten, al dan niet voorzien van verzekering. Wij spreken Nederlands, Engels en Duits.

Technische informatie.
Geregistreerd in: NL, EU
Kenteken: RG-ZF-83
Oorsprong: NL
Registratie NL: 07-03-1997
Eerste registratie: 07-03-1997
Kilometerstand: 192.470km
APK vervaldatum: 01-06-2025
Cilinderinhoud: 3239cm3
Motortype: 6 cilinders in lijn opstelling
Vermogen: 155kW/211PK

Financieel.
Jaguar XJ Sovereign 3.2 L6 -192.470km – Steel Grey Metallic – Y1997

Verkocht aan Fred, Nederland
Marge auto, geen BTW verrekenbaar

Inruil? Graag!

Contact

Contactformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Contactgegevens



Klaar met invullen? Druk hieronder op 'Verzend'. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie!